Roder HTS Structures

Историја породице RÖDER

Оснивач и главни извршни директор - Heinz Roder Породично име Röder се више од 50 година повезује са индустријом производње шатора, од пионирских дана Heinrich-а Röder-а 1959. године и изнајмљивања шатора са дрвеном конструкцијом, до данашњих дана када постоји производња високог капацитета и глобална дистрибуција савремених, модуларних система привремених конструкција.

Данас је нова компанија у породичном власништву RÖDER HTS HÖCKER GmbH у самом врху у дизајну и производњи система привремених шаторских конструкција, а компанију води син Heinrich-а Röder-а, главни извршни директор Heinz Röder, који је основао своју нову компанију 2001. године, обезбеђујући наставак породичне традиције у новој генерацији.

Кратка историја повезаности породице Röder са сектором привремених конструкција:

1959.     Рани почеци пословања породице Röder везаног за шаторе су започели изнајмљивањем шатора са дрвеном конструкцијом и платненим. покровом који су коришћени као сопствени инвентар компаније намењен изнајмљивању.

1961.     Пословање породице Röder се шири на дистрибуцију њихових шатора, који се сада нуде на продају другим компанијама које изнајмљују шаторе.

1965.     Рани асортиман производа компаније се развија увођењем челика који се користи као основни материјал за компоненте главног оквира, уместо дрвета које се раније користило.

1975.     Развојем и доступношћу вученог алуминијума, у комбинацији са значајним смањењима тежине које је омогућило коришћење алуминијума у поређењу са челиком, алуминијум се показао као подеснији материјал за употребу у изради модуларних система шатора. Додатна корист коју је обезбедила употреба вученог алуминијума се огледала у интегрисаним каналима који су омогућили значајна побољшања дизајна употребом „кедер“ канала за причвршћивање покрова крова и зидова помоћу кедер система причвршћивања, што је овај нови дизајн учинило заиста модуларним системом.

1978.     Нови алуминијумски оквир са кедер системом жлебова је, уз стално растући асортиман дизајна шатора, убрзо постао темељ успеха за породично предузеће Röder. У циљу искоришћавања стално растуће потражње за производима, породица Röder је отворила нову фабрику, посебно намењену за масовну производњу различитих система шатора. Фабрика се налазила у граду Wolferborn, Büdingen, у Немачкој, у којем је била и породична кућа породице Röder.

1984.     Стални развој производа је омогућио да породично предузеће Röder постане главни тржишни предводник, при чему је врхунац програма развоја довео до дизајна, производње и стављања на тржиште првог вишеспратног модуларног шатора на свету, са 2 спрата, који је још увек био потпуно растављив објекат – данас се тај шатор користи за бројне намене широм света.

1992.     Heinz и Edwin Röder су уврстили породично предузеће, RÖDER AG, на немачку берзу.

1993.     Већина деоница компаније RÖDER AG је преузета од стране компаније Klöckner & Co AG. У то време породица Röder одустаје од свог власничког удела у компанији.

1994.     Heinz Röder довршава предају предузећа компанији Klöckner & Co AG и напушта RÖDER AG.

2001.     Након што се седам година бавио другим пословним интересима, Heinz Röder покреће своју нову компанију специјализовану за производњу привремених конструкција, RÖDER HTS High Tech Structures KG, која је поново смештена у област Wolferborn, Büdingen, у Немачкој.

2002.     RÖDER HTS KG отвара прва трговачка представништва у Уједињеном Краљевству и Француској.

2003.     RÖDER HTS KG отвара трговачко представништво за регион Блиског истока.

2004.     RÖDER HTS KG преузима предузеће – конкурента у овој индустрији, HÖCKER STRUCTURES, Bad Salzuflen, Немачка. Стратешко преузимање предузећа HÖCKER STRUCTURES је отворило нова тржишта и додало нове линије производа потфолију производа које је компанија RÖDER HTS KG нудила у то време.

2005.     RÖDER HTS KG и HÖCKER GmbH се формално уједињују у једно трговачко друштво под називом RÖDER HTS HÖCKER GmbH. Исте године, производни погони компаније RÖDER HTS и HÖCKER STRUCTURES се спајају у један новооспособљени најсавременији објекат величине 42.000 m² који се састоји од седишта компаније и производног погона у граду Kefenrod у Немачкој.

2006.     RÖDER HTS HÖCKER GmbH отвара трговачко представништво – подружницу у Сингапуру.

2007.     RÖDER HTS HÖCKER GmbH отвара стратешка трговачка представништва у Русији и Индији.

2008.     RÖDER HTS HÖCKER GmbH уводи нови асортиман система шатора дизајнираних тако да буду у потпуности компатибилни са другим дизајнима које испоручују други произвођачи.

2009.     Породица Röder прославља 50 година рада у индустрији производње шатора на трговачком сајму RÖDER HTS HÖCKER GmbH TENT-EXPO 2009. године. Исте године се на тржиште ставља патентирана хибридна конструкција оквира од угљеника / легуре метала.

2010.     Званично стављање на тржиште патентираног система хибридне конструкције оквира од угљеника – легуре метала – лаганог и водећег у свету у технологији модуларних шатора без унутрашњих потпорних шипки.

2011.     Породично предузеће RÖDER HTS HÖCKER GmbH је глобално заступљено у 32 државе широм света. Компанија најављује прибављање 22.000 m² земљишта које се налази уз тренутни производни погон од 42.000 m² – ново земљиште ће да обезбеди одговарајући додатни простор за будуће проширење. Завршетак прве фазе је планиран за октобар 2011. године, изградњом 2.600 m² великог најсавременијег погона за производњу PVC покрова.